Tdl Peter Fahlstedt behandlar patient med laser.jpg

På Lasertandvården har vi använt olika typer av laser i våra behandlingar sedan 2006. Orsaken är att laser ger oss möjlighet att behandla våra patienter på ett mer skonsamt och säkert sätt än vi tidigare kunde med enbart ”konventionella” behandlingsmetoder.

Det här innebär för dig som patient att vi kan välja den typ av behandlingsmetod som är bäst för just dina behov. Ibland är en fin ”diamant” borr det smidigaste sättet att avlägsna exempelvis äldre fyllningar följt av en fullständig borttagning av karies med laser. Tandpulpan mår då som bäst, och fyllningarna sitter tätt och fast, många problemfria år framåt.

Om bakterier finns inblandade i en tand, i tandköttsfickorna eller i käkbenet så är laser utan tvekan det bästa alternativet att ta bort infektionen och inflammationen.

Eftersom laser är en naturlig del i våra behandlingar så debiteras du aldrig extra när vi använder denna teknik.

Vi bedriver forskning inom området Laser inom tandvård och ger utbildningar för andra tandläkarmottagningar i Norden som vill ta del av dessa framgångsrika behandlingsmetoder. Tag kontakt med http://www.ilsd.se  ILSD Sweden AB för mer info  ( Institute for Lasersupported Dentistry )